Nieuws

Mediation heeft mijn zakelijk leven enorm veranderd

wm
In een serie interviews, door Alexandra Vuijk, met oud cursisten van de Beroepsopleiding tot Legal Mediator, vandaag het interview met ondernemer, business mediator en interim bestuurder, Willem Meijer. Willem Meijer was voorheen CEO van TOM (The Order Machine) en SNS Securities N.V. Als ondernemer en bestuurder heeft hij leiding... Lees meer »

Checklist: heb jij de ideale zakenpartner?

download
Het zakenpartnerschap lijkt stiekem best veel op een huwelijk. Benieuwd naar jullie vooruitzicht op een succesvolle samenwerking? Beantwoord dan de volgende vragen. Hoe vaker ‘ja’, hoe groter de kans op een lang en gelukkig partnerschap.   Hieronder het interview voor het Online Ondernemersplatform Rabobank Groeien. ” Groeien als ondernemer... Lees meer »

Hey Siri, hoe gaat het met mij?

siri
Wie weet beter hoe het echt met je gaat, je partner, je familie, je collega’s of de computer? Uit een – inmiddels oud – onderzoek uit 2015 van Stanford en Cambridge, blijkt dat met het analyseren van Facebook likes, bij 10 likes de computer nauwkeuriger in staat is om... Lees meer »

Barcelona, Brexit, Bitcoin en Bokito.

bokito
Wat is het verband tussen Barcelona, Brexit, Bitcoin en Bokito? Naast dat het lekker allittereert gaat het over een disconnect tussen gevoel en verstand. Gevoel of emoties in biologische zin zijn reacties die worden gereguleerd door het limbisch systeem in de hersenen. Prikkeling van dit systeem geeft aanleiding tot allerlei fysiologische... Lees meer »

Van Sint en Mediation-Piet

unknown
2016 is weer snel voorbij gegleden De Sint blikt dit jaar terug en is best tevreden Ruzie, verschil van mening of in onmin leven Is natuurlijk niet waar de Sint naar wil streven Wat Sint wel erg gelukkig maakt Is dat men nu vaker het strijden staakt Om gezamenlijk... Lees meer »

Succes met Socrates?

socrates-drawing-985x1024
‘Wat is jouw verhaal?’, de centrale vraag in de campagne van een grote beursgenoteerde financiële onderneming. Slechts een voorbeeld in de toegenomen aandacht voor meer ‘luisteren’ en minder ‘zenden’. Ik juich het van harte toe en dus laat ik me met lotgenoten bijspijkeren door de man die nieuwe vorm gaf aan... Lees meer »

Ayolt Zoer (46) treedt toe als partner bij Mediation Kamer Amsterdam

ayolt portret
Ayolt Zoer volgde de CEDR mediation opleiding. CEDR is ‘s werelds grootste conflict management en resolution consultancy organisatie. Tevens volgde Ayolt met succes de MfN erkende mediation opleiding in Nederland. Daarnaast is hij advocaat gespecialiseerd in het (internationale) ondernemingsrecht en directeur van mophie Nederland. mophie is marktleider in Noord-Amerika... Lees meer »

How to Conduct Difficult Negotiations: The Six Steps

gty
A BOOK REVIEW: Getting to Yes With Yourself (and Other Worthy Opponents), by William Ury How to Conduct Difficult Negotiations: The Six Steps In his latest book, Getting to Yes With Yourself, William Ury offers a practical six step way to effectively conduct difficult negotiations. Ury is co-founder of... Lees meer »

Hoe intelligent moet een advocaat zijn?

advocaat
The T-shaped Lawyer. Het thema van het Jonge Balie Congres 2015 beschrijft het ideaalbeeld van de “ T-shaped Lawyer”, een advocaat die diepgaande juridische kennis, de verticale streep van de T, combineert met meer algemene kennis en vaardigheden, de horizontale streep. De nieuwe generatie advocaten is zich er kennelijk... Lees meer »

Griekse bluf?

ezel
Onderhandelen Ik heb in mijn zakelijke leven wel eens onderhandeld. Over dingen die er toe doen, maar ook over minder verheven onderwerpen. Achteraf oordelen is natuurlijk makkelijk, maar zelfreflectie kan op zijn tijd geen kwaad. In de hitte van de strijd was er eigenlijk nog maar één ding van... Lees meer »

Onze partners Schrijven vanuit hun ervaring

Kunnen wij u ergens mee van dienst zijn? Bel +31 20 7607540, mail naar info@mediationkameramsterdam.nl