Nieuws

Barcelona, Brexit, Bitcoin en Bokito.

bokito
Wat is het verband tussen Barcelona, Brexit, Bitcoin en Bokito? Naast dat het lekker allittereert gaat het over een disconnect tussen gevoel en verstand. Gevoel of emoties in biologische zin zijn reacties die worden gereguleerd door het limbisch systeem in de hersenen. Prikkeling van dit systeem geeft aanleiding tot allerlei fysiologische... Lees meer »

Van Sint en Mediation-Piet

unknown
2016 is weer snel voorbij gegleden De Sint blikt dit jaar terug en is best tevreden Ruzie, verschil van mening of in onmin leven Is natuurlijk niet waar de Sint naar wil streven Wat Sint wel erg gelukkig maakt Is dat men nu vaker het strijden staakt Om gezamenlijk... Lees meer »

Succes met Socrates?

socrates-drawing-985x1024
‘Wat is jouw verhaal?’, de centrale vraag in de campagne van een grote beursgenoteerde financiële onderneming. Slechts een voorbeeld in de toegenomen aandacht voor meer ‘luisteren’ en minder ‘zenden’. Ik juich het van harte toe en dus laat ik me met lotgenoten bijspijkeren door de man die nieuwe vorm gaf aan... Lees meer »

Ayolt Zoer (46) treedt toe als partner bij Mediation Kamer Amsterdam

ayolt portret
Ayolt Zoer volgde de CEDR mediation opleiding. CEDR is ‘s werelds grootste conflict management en resolution consultancy organisatie. Tevens volgde Ayolt met succes de MfN erkende mediation opleiding in Nederland. Daarnaast is hij advocaat gespecialiseerd in het (internationale) ondernemingsrecht en directeur van mophie Nederland. mophie is marktleider in Noord-Amerika... Lees meer »

How to Conduct Difficult Negotiations: The Six Steps

gty
A BOOK REVIEW: Getting to Yes With Yourself (and Other Worthy Opponents), by William Ury How to Conduct Difficult Negotiations: The Six Steps In his latest book, Getting to Yes With Yourself, William Ury offers a practical six step way to effectively conduct difficult negotiations. Ury is co-founder of... Lees meer »

Hoe intelligent moet een advocaat zijn?

advocaat
The T-shaped Lawyer. Het thema van het Jonge Balie Congres 2015 beschrijft het ideaalbeeld van de “ T-shaped Lawyer”, een advocaat die diepgaande juridische kennis, de verticale streep van de T, combineert met meer algemene kennis en vaardigheden, de horizontale streep. De nieuwe generatie advocaten is zich er kennelijk... Lees meer »

Griekse bluf?

ezel
Onderhandelen Ik heb in mijn zakelijke leven wel eens onderhandeld. Over dingen die er toe doen, maar ook over minder verheven onderwerpen. Achteraf oordelen is natuurlijk makkelijk, maar zelfreflectie kan op zijn tijd geen kwaad. In de hitte van de strijd was er eigenlijk nog maar één ding van... Lees meer »

How do you do? De kunst van het vragen stellen.

communicatie
How do you do? Een open deur in communicatie is die van ‘zender’ en ‘ontvanger’. ‘Waar twee vechten hebben twee schuld’. ‘It takes always two to tango’. Enzovoorts. Allereerst is de communicatie cultuur gebonden. Als je in Engeland de vraag krijgt: ‘How do you do?’ dan wordt er niet... Lees meer »

Jackpot

Slot Machine Jackpot
Onlangs las ik in het tijdschrift Management Scope (maart 2015) een interview met jurist en mediator Barney Jordaan. Voor mij – misschien herkent u het wel – zo’n moment waarop je onverwacht een zielsverwant treft. Het moeilijke van mediation is dat het in wezen oersimpel is. De heer Jordaan... Lees meer »

De toekomst van mediation volgens D66

MKA_kleur-7
Hoe ziet de toekomst van mediation in Nederland eruit? Blijft het de eeuwige belofte zoals Baarsma die schetste in haar discussion paper ‘Mediation 2.0 ’, effectief en waardevol, maar geen toekomst als stand alone product omdat de vraag achterblijft bij het aanbod? Of wordt het een geïntegreerd onderdeel van de... Lees meer »

Onze partners Schrijven vanuit hun ervaring

Kunnen wij u ergens mee van dienst zijn? Bel +31 20 7607540, mail naar info@mediationkameramsterdam.nl