Legal mediation

Bij legal mediation wordt er rekening gehouden met (toekomstige) belangen, in plaats van dat er wordt gekeken naar het verleden van een zakelijk conflict. Mediation Kamer Amsterdam staat partijen bij, gedurende het gehele onderhandelingstraject bij het aangaan van bedrijfsovernames of samenwerkingsverbanden. Op een informele en vertrouwelijke wijze staan wij beide partijen bij in het onderhandelingsproces, waarbij Mediation Kamer Amsterdam fungeert als onpartijdige derde. Het effectief sturen van de communicatie en het onderhandelingsproces ligt bij ons in vertrouwde handen, met als uiteindelijk doel om in een afzienbare tijd een werkbare compromis te sluiten.

Hoog slagingspercentage

Aan legal mediation wordt vrijwillig deelgenomen door beide partijen, waardoor er (geringe) ruimte ontstaat voor onderhandeling. Dit, en de bereidheid tot onderhandeling, resulteert in een hoog slagingspercentage. Deelnemers van legal mediation creëren zelf een gedeelte van de oplossing, wat inhoudt dat mediation doorgaans leidt tot een efficiënte en duurzame oplossing. Is er een oplossing waarmee uw samenwerkingsverband of overname tot een succes zal uitlopen, dan worden de afspraken – in samenwerking met adviseurs van beide partijen – op een gedegen wijze vastgelegd.

Samenwerkingsverband

Mediation Kamer Amsterdam is een samenwerkingsverband van ervaren, zelfstandige professionals. Opdrachten worden verstrekt aan onze individuele partners of hun praktijk B.V. en worden zelfstandig en voor eigen rekening en risico uitgevoerd.

Een vastgelopen conflict kent sowieso geen winnaar: het is ongezond voor alle betrokkenen en niet productief voor de organisatie. Mediation is een efficiënte manier om helderheid te verkrijgen, met als doel een acceptabele uitkomst voor beide partijen.
Geer Vinken, partner MKA

Contact

Heeft u vragen over legal mediation of wilt u een intakegesprek aanvragen? U kunt contact opnemen met één van onze partners via telefoonnummer +31 20 7607540 of stuur een e-mail naar info@mediationkameramsterdam.nl.

Kunnen wij u ergens mee van dienst zijn? Bel +31 20 7607540, mail naar info@mediationkameramsterdam.nl